• Home
  • /Archive by category ' Blog '

Archive For: Blog

7 PERANGAI BURUK ISTERI YANG MEMBUATKAN SUAMI MENYAMPAH DAN BOSAN.

7 PERANGAI BURUK ISTERI YANG MEMBUATKAN SUAMI MENYAMPAH DAN BOSAN.

Hai uolss… MakNah nak bagi tau sikit la kan dekat korang yang perempuan ni. Sebagai perempuan pun perlu tau jaga imej walaupun dah kawin. Dalam kehidupan berumahtangga ni, seorang suami sangat la memerlukan isterinya sebagai pelengkap hidup dalam mengharungi onak dan duri perjalanan hidup. Wawww. Sejak bila MakNah belajar satera ni? haha. Okay sambung. Kebiasaannya ... Read More
9 CARA UNTUK HILANGKAN DENGKUR KETIKA TIDUR

9 CARA UNTUK HILANGKAN DENGKUR KETIKA TIDUR

Masalah berdengkur bagi lelaki tu normal lah kan? Kalau berdengkur tu slow takpe lah jugak, ini dah macam kereta api bawah tanah naik flat kecoh dia! Hahaha. okay okay serius. Tapi ada jugak sesetengah perempuan yang tidur pun berdengkur, mungkin faktor keturunan atau penyakit. Kite x boleh cakap perempuan yang berdengkur ni tak sopan, kesian ... Read More
PERLU KE PHOTOGRAPHER UNTUK WEDDING?

PERLU KE PHOTOGRAPHER UNTUK WEDDING?

Stresss, Stresss, Stresss, Stress Stress,Stress, Stress Stress, Stress Stress!   Masa MakNah pi wedding best friends MakNah, saje la MakNah duduk satu meja dngn kakak pengantin sbb nak borak, Yelah MakNah kan always alone. huhu. Dalam borak2 tu dia ada sentuh pasal PHOTOGRAPHER 🙂 dia bising sbb adiknya amik pakej kahwin sampai beribu2, membazir katanya!! Dia ... Read More
5 RAHSIA RUMAH KEMAS WALAUPUN ADA RAMAI ANAK KECIL

5 RAHSIA RUMAH KEMAS WALAUPUN ADA RAMAI ANAK KECIL

Hai semua..emmmm Susah juga nak ada rumah yang kemas dan rapi bila dah ada anak kecil di dalam rumah. Bukannya apa, MakNah dah kemas, tapi bersepah balik dengan segala barang permainan. Mana ada masa nak susun barang dengan rapi, nak layan kerenah anak lagi. Jangan risau, sebenarnya korang tak payah ambil masa yang banyak pun ... Read More
7 RAHSIA SUPAYA GAMBAR KAHWIN NAMPAK CANTIK BERSERI

7 RAHSIA SUPAYA GAMBAR KAHWIN NAMPAK CANTIK BERSERI

Lofa: Asal ea aku tngok gamba wedding fatah semua cantik-cantik! Sampai gamba wedding aku je semua hancur muka merah, warna pudar! hmmm Sufian: Awatlah aku tngok gambar el semua sweet-sweet, Sampai aku kayu wehhhh Kamal: Cantik gila pelamin Emma ni, lembut je warna nampak kemas je.   korang nak tahu kenapa diaorang semua bebel bende ... Read More
ORGANIC SKINCARE WITH RM20

ORGANIC SKINCARE WITH RM20

Sebenarnya, waktu kulit korang tengah eloklah lagi nak dijaga. Kalau dibiarkan je tak terjaga, jangan nanti gundah gulana pulak, bila tengok kulit muke korang nampak  kusam, tak berseri, ada garisan halus, parut jerawat dan jeragat pula jelas kelihatan. Mula lah nak STRESS!! Mula lah nak marah semua orang, malu nak keluar, lepastu tepek makeup tebal-tebal. ... Read More
7 LOKASI MENARIK UNTUK MENYAMBUT ANNIVERSARY

7 LOKASI MENARIK UNTUK MENYAMBUT ANNIVERSARY

Kalau cerita pasal romantik memang MakNah no.1 suka. Mungkin sebab dari kecil dah terbiasa dengan cerita dongeng cinderella,snow white and macam2 lagi lah. Dan MakNah jenis yang suka baca novel sejak dari sekolah rendah sampailah zaman universiti. Tapi sejak masuk herbalife ni, MakNah lebih suka baca buku motivation and self-development. Zaman novel dah pun berakhir ... Read More
BURUKNYA MAKEUP AKU!! DAH BURUK TAMBAH LAGI BURUK

BURUKNYA MAKEUP AKU!! DAH BURUK TAMBAH LAGI BURUK

Kite selalu pergi kenduri kawin sebab nak tengok pengantin je kan? betul tak.. Makan taknak sangat pun kan. hihihi. Nak tngok dia pakai baju apa, pelamin macam mana and makeup macam mana, tambah-tambah lagi kalau yang kahwin tu kawan korang, mesti habis diteleknya. haha.  Gila bustbody kan tapi kesian jugak dekat pengantin kalau dia punya ... Read More
5 TIPS MEMILIH BAJU PENGANTIN

5 TIPS MEMILIH BAJU PENGANTIN

                        Pemilihan busana yang baik menjadi keinginan setiap pengantin. Baju pengantin perlulah bersesuaian dengan citarasa, harga dan jenis kain yang selesa.     Melalui perbualan admin dengan rakan-rakan, admin ada juga bertanya apa yang selalu mereka tunggu-tunggukan kalau pergi majlis kahwin. Antara jawapan yang ... Read More
” 10 PERANGAI BAKAL PENGANTIN YANG KORANG KENA FAHAM “

” 10 PERANGAI BAKAL PENGANTIN YANG KORANG KENA FAHAM “

Raya dah habis, kini tiba masa untuk menghadiri jemputan perkahwinan pula. Baik perkahwinan saudara ataupun kawan2. Memang dah mula lah musim perkahwinan sekarang ni. . Korang mesti ada kawan yang nak berkahwin? Cuba lihat kalau ada 10 perangai ni ada atau tidak pada rakan korang tu! . Kalau ada kawan korang yg macam tu korang ... Read More

Enjoy this blog? Please spread the word :)