• Home
  • /Archive by category ' Blog '

Archive For: Blog

Custom PHOTO FRAME for Mother’s Day Special !

SEMPENA HARI IBU ! HADIAHKAN IBU TERSAYANG “FRAME EXCLUSIVE” INI SEBAGAI TANDA PENGHARGAAN ANDA KEPADANYA. . #PROMOSI SEMPENA HARI IBU! BAHAGIAKAN IBU DENGAN HADIAHKAN “FRAME GAMBAR ANDA & IBU”, SBG TANDA PENGHARGAAN ANDA BUAT IBU TERCINTA. . Tak tahu nak belikan hadiah apa untuk Ibu pada Sambutan #hariibu tahun ini? . . Tak kan setiap tahun sekadar wish ... Read More
LIST GAMBAR KAHWIN YANG WAJIB ADA DALAM ALBUM KAHWIN ANDA

LIST GAMBAR KAHWIN YANG WAJIB ADA DALAM ALBUM KAHWIN ANDA

  Nak tau tak gambar apa yang WAJIB ada dalam album untuk perkahwinan korang? Haaa kat sini kami ada share list gambar yang wajib ada dalam album kahwin. Miezipro akan pastikan semua gambar yang dalam list ada. Miezipro harap dapat membantu korang untuk cari idea gambar apa yang patut diambil nanti.  LIST GAMBAR YANG WAJIB ... Read More
TIPS MEMUJUK & MELEMBUTKAN HATI WANITA

TIPS MEMUJUK & MELEMBUTKAN HATI WANITA

                            Perempuan merajuk biasanya sebab korang tak telefon atau sms dia dalam satu hari, cemburu atau korang terlupa tarikh-tarikh penting dia. Biasanya bila perempuan merajuk, dia akan pandang tempat lain, tak ada mood nak bercakap, tanya sepatah jawab sepatah, diam dengan muka masam dan ... Read More
PETUA RUMAHTANGGA BAHAGIA

PETUA RUMAHTANGGA BAHAGIA

           Kehidupan rumah-tangga bukan semata-mata satu tuntutan atau Sunnah Rasulullah S.A.W, ia adalah merupakan satu medan untuk kita belajar lebih menghargai dan mensyukuri nikmat dari Allah. Mengekalkan kebahagiaan rumah tangga tidak semudah yang disangka sekiranya pasangan tidak mengetahui asas kepada kebahagiaan. Tips yang ingin admin nak share ini ialah beberapa petua ... Read More
TEMPAT LOKASI PERKAHWINAN YANG SESUAI DENGAN BAJET

TEMPAT LOKASI PERKAHWINAN YANG SESUAI DENGAN BAJET

                Jika anda ingin memilih lokasi yang terbaik,pilih lah lokasi yang lengkap dan tidak mempunyai banyak masalah.Terdapat banyak lokasi perkahwinan yang boleh anda pilih mengikut bajet dan sesuai dengan anda.Kali ini kami nak share beberapa lokasi yang biasa Miezipro pergi untuk wedding event. 1)DEWAN SERBAGUNA       ... Read More
TIPS DOORGIFT

TIPS DOORGIFT

          Tak lengkap lah sesuatu majlis itu kalau tiada doorgift.Orang dewasa atau kanak-kanak pasti akan suka kalau dapat doorgift bila pulang ke sesuatu majlis.Bila ada doorgift,tetamu takde lah pulang dengan tangan kosong.Betul tak?Jadi hari ini kami akan share beberapa tips doorgift untuk anda. 1)Bajet -Perkara pertama yang anda perlu tahu ialah bajet. ... Read More
IDEA SEPATU KAHWIN

IDEA SEPATU KAHWIN

              Kasut kahwin merupakan satu aspek yang penting bagi pasangan pengantin supaya nampak menyerlah pada hari perkahwinan mereka.Terdapat pelbagai jenis sepatu yang boleh anda pakai semasa hari majlis pernikahan dan persandingan.Tetapi perlu lah mengikut kesesuaian.Takkanlah anda naik ke atas pelamin dengan hanya memakai sandle atau flats. Anda juga boleh ... Read More
AMALAN HIDUP SIHAT

AMALAN HIDUP SIHAT

  TIPS MENJAGA KESIHATAN DIRI Dalam hidup ini kita mestilah menjaga kesihatan.Kesihatan diri perlu dijaga supaya kita dapat hidup selesa dan gembira.Untuk mendapatkan kesihatan yang baik kita perlu menjaga pemakanan agar seimbang dan sentiasa melakukan senaman bagi menyihatkan badan. 1)Mengunyah Perbuatan mengunyah sering kali dipandang dengan sebelah mata, ia sangatlah penting bagi proses pencernaan yang ... Read More
Tips kad perkahwinan

Tips kad perkahwinan

            Untuk kali ini kami nak share beberapa tips sebelum pergi tempah kad kahwin.Tempah kad kahwin awal 1 atau 2 bulan sebelum tarikh perkahwinan takut nanti tak sempat. 1)Survey Pertama,buat survey dulu melalui majalah,internet untuk mendapatkan design yang menarik dan murah.Boleh tanya sekali dengan kawan untuk memberi option yang terbaik.Bandingkan ... Read More

Enjoy this blog? Please spread the word :)