fbpx
PETUA RUMAHTANGGA BAHAGIA

PETUA RUMAHTANGGA BAHAGIA

           Kehidupan rumah-tangga bukan semata-mata satu tuntutan atau Sunnah Rasulullah S.A.W, ia adalah merupakan satu medan untuk kita belajar lebih menghargai dan mensyukuri nikmat dari Allah. Mengekalkan kebahagiaan rumah tangga tidak semudah yang disangka sekiranya pasangan tidak mengetahui asas kepada kebahagiaan. Tips yang ingin admin nak share ini ialah beberapa petua ... Read More
TEMPAT LOKASI PERKAHWINAN YANG SESUAI DENGAN BAJET

TEMPAT LOKASI PERKAHWINAN YANG SESUAI DENGAN BAJET

                Jika anda ingin memilih lokasi yang terbaik,pilih lah lokasi yang lengkap dan tidak mempunyai banyak masalah.Terdapat banyak lokasi perkahwinan yang boleh anda pilih mengikut bajet dan sesuai dengan anda.Kali ini kami nak share beberapa lokasi yang biasa Miezipro pergi untuk wedding event. 1)DEWAN SERBAGUNA       ... Read More
TIPS DOORGIFT

TIPS DOORGIFT

          Tak lengkap lah sesuatu majlis itu kalau tiada doorgift.Orang dewasa atau kanak-kanak pasti akan suka kalau dapat doorgift bila pulang ke sesuatu majlis.Bila ada doorgift,tetamu takde lah pulang dengan tangan kosong.Betul tak?Jadi hari ini kami akan share beberapa tips doorgift untuk anda. 1)Bajet -Perkara pertama yang anda perlu tahu ialah bajet. ... Read More
IDEA SEPATU KAHWIN

IDEA SEPATU KAHWIN

              Kasut kahwin merupakan satu aspek yang penting bagi pasangan pengantin supaya nampak menyerlah pada hari perkahwinan mereka.Terdapat pelbagai jenis sepatu yang boleh anda pakai semasa hari majlis pernikahan dan persandingan.Tetapi perlu lah mengikut kesesuaian.Takkanlah anda naik ke atas pelamin dengan hanya memakai sandle atau flats. Anda juga boleh ... Read More
AMALAN HIDUP SIHAT

AMALAN HIDUP SIHAT

  TIPS MENJAGA KESIHATAN DIRI Dalam hidup ini kita mestilah menjaga kesihatan.Kesihatan diri perlu dijaga supaya kita dapat hidup selesa dan gembira.Untuk mendapatkan kesihatan yang baik kita perlu menjaga pemakanan agar seimbang dan sentiasa melakukan senaman bagi menyihatkan badan. 1)Mengunyah Perbuatan mengunyah sering kali dipandang dengan sebelah mata, ia sangatlah penting bagi proses pencernaan yang ... Read More
Tips kad perkahwinan

Tips kad perkahwinan

            Untuk kali ini kami nak share beberapa tips sebelum pergi tempah kad kahwin.Tempah kad kahwin awal 1 atau 2 bulan sebelum tarikh perkahwinan takut nanti tak sempat. 1)Survey Pertama,buat survey dulu melalui majalah,internet untuk mendapatkan design yang menarik dan murah.Boleh tanya sekali dengan kawan untuk memberi option yang terbaik.Bandingkan ... Read More
Tips menjadi pengapit

Tips menjadi pengapit

  Benda pertama sekali yang harus korang ingat ialah Jangan terlalu overshadow dari pengantin. Dah la jadi pengapit, baju taknak mengalah dari pengantin.             1)Harus ikut tema – tanya pengantin tu, tema warna apa. Pengapit dan pengantin harus berbincang atau ikut sahaja kehendak pengantin baju pengapit warna apa yang dia ... Read More
Honeymoon sambil mengenal adat dan budaya

Honeymoon sambil mengenal adat dan budaya

  Destinasi honeymoon yang pertama di Sabah biasanya ke Kota Kinabalu ataupun Tawau. Cuba kali ini korang pergi bukan sekadar melancong ataupun honeymon .Tetapi mengenali dan menjiwai adat resam yang ada di Sabah. 1) Sabah&Sarawak Penduduk Sabah terdiri dari berbagai-bagai kaum dengan latar belakang kebudayaan masing-masing. Penduduk aslinya terdiri daripada sekurang-kurangnya 30 kumpulan dengan menggunakan ... Read More
6 TIPS MAKEUP PENGANTIN

6 TIPS MAKEUP PENGANTIN

Setiap pengantin perempuan semestinya mahu kelihatan cantik di hari yang bermakna bagi mereka. Tetapi banyak hal jugak yang perlu ambil berat khususnya bagi pengantin yang mengadakan majlis di siang hari. Berikut adalah antara tips tips make up yang boleh kongsikan kepada semua, untuk tampil lebih cantik pada hari tersebut.             ... Read More
Jika masa tak mengizinkan anda untuk bercuti di luar negara, dalam Malaysia pun ada lokasi menarik.Boleh jimat lagi

Jika masa tak mengizinkan anda untuk bercuti di luar negara, dalam Malaysia pun ada lokasi menarik.Boleh jimat lagi

Dah tahu tempat dan bajet untuk anda berbulan madu? Disini kami ada beberapa info tempat menarik untuk anda berbulan madu. 1) Tempat bajet          Firstly,anda perlu buat survey tempat-tempat yang anda nak pergi.Bila dah ada senarai tempat barulah boleh pilih yang mane yang bagus untuk anda pergi berbulan madu.Pilih yang sesuai dengan ... Read More